Sognsvann et herlig sted å stresse ned

Det at vi mennesker trenger steder hvor vi kan koble av, er jo noe vi alle er klar over. Noen har mer behov for dette enn andre, men vi er alle avhengig av det i større eller mindre grad.

Sognsvann et herlig sted å stresse ned

Hele Nordmarka utenfor Oslo er et slikt sted, men i denne omgang tenkte jeg å sette fokus på sentrumsnære steder. Jeg har ved andre anledninger, skrevet en del om Sognsvann og områdene rundt. Jeg er selv født og oppvokst like ved dette vannet, og har mange flotte minner fra området. Dette er et sted hvor man kan finne på ting, både sommer og vinter – selv om de beste minnene for egen del kommer fra somrene der oppe.

Badeplass, samlingssted eller startsted for marka turen

Det kan være mange årsaker til at folk tar turen til Sognsvann, rett og slett fordi det skjer mye der oppe. På en flott sommerkveld, kan man se folk sitte nede ved vannkanten med grill og godt drikke.Hit kommer venner, familie og kolleger, rett og slett for å kose seg og ha det sosialt i sammen.

Sommer som vinter, er det mange turmuligheter videre innover i Nordmarka, med Sognsvann som utgangspunkt. Om man har god tid eller er veldig sprek, kan man komme seg helt over til både Hadeland og Ringerike gjennom marka.

Sognsvann Rundt

Vannet som ligger helt sør i Nordmarka, har en flott tursti rundt hele vannet. Det meste av den fire kilometer lange traseen, er på gode grusveier. Her er det mange av byens innbyggere, som tar seg en kveldstur enten som trim eller rett og slett ren rekreasjon for kropp og sjel.

Det arrangeres også et trimløp rundt Sognsvann, som etter hvert har blitt et riktig så populært tilbud. Løpet avholdes en gang i uken hele sommeren, og er vel det man kaller for en karusell.

T-banen fra Oslo sentrum

T-banen fra Oslo sentrum

Dette er en flott måte å komme seg til og fra Sognsvann på, det er hyppige avganger begge veier og på noen minutter er man i marka og ikke i sentrum av byen.Men for de som ønsker å benytte egen bil, er det en stor parkeringsplass like ved vannet. På enkelte dager med flott vær, kan det være problemer med å finne ledig plass – men normalt sett er det ikke noe problem.

Skiløyper

Som jeg allerede har nevnt, finnes det muligheter både sommer og vinter på Sognsvann og Nordmarka for øvrig. Skiforeningen kjører opp flotte skispor, til steder som Ullevålseter, Kikut, Maridalen også videre.I Nordmarka er det også en rekke stuer som holder åpent for servering, og mange av dem har oppe både sommer og vinter. Sykling er også populært, og det finnes en rekke traseer som egner seg svært godt for både sykkel og gange innover i marka.

En veldig flott tur i dette området, er å starte på Sognsvann og gå opp til Ullevålseter. Dette er en fin kveldstur og passe langt, slik at man også får litt trim ut av det hele.