Bysykler

Det er blitt populært som aldri før å sykle Dette sparer både miljø og helse på en flott måte. Mange byer har nå bysykler, som plasseres i egne stativer rundt om i byen. Hvordan det er organisert, varierer litt fra by til by. Men poenget med det hele, er at man skal kunne bruke en sykkel til en fornuftig pris. Jeg synes selv det er veldig artig å sykle, men selv har jeg aldri benyttet meg av dette tilbudet. Dette kommer nok av at jeg alltid, har hatt egen sykkel tilgjengelig. Men opplegget er jo genialt, det ser man på hvor populært det er blitt også.

Bysykler i Oslo

Om man tar utgangspunkt i Oslo, er det mange steder man lett kan nå fra sykkelsetet. Men når det gjelder bysykler til leie, er det innenfor ring 3 disse finnes. Dette begrenser det noe, om man tenker seg turer litt vekk fra sentrum. De har også begrensning i hvor lenge de kan brukes, før man eventuelt må bytte til en annen sykkel. Men med litt planlegging, er det ikke umulig å få med seg det mest av sentrum i alle fall. Det finnes en app, som man kan laste ned som gjør sykkelbruken enkel og grei.

Mange flotte steder

Om vi tenker Oslo innenfor ring 3, er det mange steder man kan oppsøke. Hvilken steder som er aktuelle, avhenger nok av om man er turist eller fastboende i hovedstaden.

En annen faktor er jo hva man ønsker å se og oppleve, men jeg setter opp en rute som jeg tror kan passe for mange.

Oslo Sentralstasjon

Dette er jo hovedstadens største trafikknutepunkt, mange kommer til Oslo enten med tog eller buss. Bussterminalen, ligger bare et steinkast fra Oslo Sentralstasjon.

Om man da sykler fra Oslo S og ut til Akershus festning, har man allerede et flott utgangspunkt. Det er ikke mange steder, som kan måle seg med Akershus festning en flott sommerdag.

Videre kan man sykle via Aker Brygge og sykkel traséen ut til Skøyen, denne følger E18 og er faktisk Norges mest brukte sykkel trasé.

Fra Skøyen er det kort vei opp til Frognerparken, man følger Bygdøy allè og Kirkeveien fra Skøyen og opp til Majorstuen. Et tips kan være å bruke GPS på mobilen, Oslo kan være stort nok for de som ikke er kjent.

Videre kan man sykle Kirkeveien forbi Ullevål sykehus, om man da tar over mot Sagene og Torshov, er det ikke langt til Akerselva. Turveien langs Akerselva og ned til byen er flott, her er det muligheter for en stopp ved mange av de flotte benker og bord som er satt ut.

Praktisk informasjon

Når man har lastet ned appen, vil man også ha oversikt over hvilke steder man kan parkere eller sette fra seg sykkelen. Det er ikke mindre enn 200 steder, så det er aldri langt til neste stativ. Allee opplysninger ligger også inne på internett, slik at man vet hvordan man kommer i gang.

Man kan velge mellom døgnpris, eller sesongpris. Fra en snau femtilapp, til snaut firehundre er det som skiller døgn- og sesongpris (hele året)

Om man ikke laster ned app, så kan man bruke en personlig kode for å hente ut sykler.