Balansering av karriere med familie i Norge

Norge er et fantastisk land å leve i av flere grunner. En av tingene som skiller Norge fra flere av de andre vestlige landene er at det generelt sett er mer tid til familie, ikke bare jobb. En vanlig arbeidsdag i Norge varer typisk fra 8:00 til 16:00, det gjør at du har mye tid til familien på ettermiddagen.

Vanskelige karrierevalg

Selv om man generelt har mye tid på ettermiddagen til familie, er det av og til enkelte vanskelige karrierevalg. Skal du for eksempel si ja til en høyere stilling med mer betalt hvis det betyr at du må jobbe mer og får mindre tid til familien? Skal du studere ved siden av jobb for å kunne bytte til drømmejobben senere hvis det betyr at du ikke har tid til familien på grunn av alle studiene på ettermiddagen. Av og til må man nedprioritere karrieren for å få mer tid til familien.

Når har man tid til å få barn?

starte familie

Et av de vanskeligste valgene er om man skal starte en familie og få barn selv om det kan forsinke karrieren din betraktelig. Først tenker du kanskje at du ikke har tid til å få barn fordi du må fullføre graden din. Deretter har du kanskje ikke tid til å få barn fordi du nærmer deg en forfremmelse og ikke kan ta en pause fra jobben. Dersom du virkelig ønsker å få barn er det ikke alltid det kommer et godt tidspunkt for dette; Du må faktisk bare sette foten ned og bestemme deg for å sette jobben på vent. Vi i Norge er så heldige at vi har en rekke fordeler for nye forelde, foreldrepermisjonen i Norge er blant de beste i verden. Du får masse fritid de første månedene av barnets liv og du før også god økonomisk kompensjon. Dersom du skal sette jobben på vent for å få barn er definitivt Norge det riktige landet å gjøre det i.

Det er greit å av og til velge karrieren

Selv om det som oftest blir sett på som moralsk riktig å alltid prioritere familien foran karrieren. Men av og til må du vurdere om det er riktig for deg å prioritere karrieren før du eventuelt starter en familie og får barn. Dersom det er viktig for deg å klatre opp på rangstigen på jobb kan det være ditt mål, og kanskje også et mål som er viktigere for deg enn å starte en familie. Du må avgjøre hva som er riktig for deg.

Konklusjon

Norge er et bra land å leve i om du ønsker å balansere karrieren din med familien. Men selv i Norge må du av og til ta noen vanskelige valg. Når du skal avgjøre om det er nødvendig å prioritere familien foran karrieren eller motsatt, må du finne ut hva som er det viktigste for deg. Ofte har du en mulighet til å balansere begge deler, og det er ofte det beste alternativet dersom du har muligheten.